Welkom
Nieuws
Wat heeft Jezus gedaan?

Jezus kwam om onze relatie met God te herstellen. Hij kwam om ons te redden van een eeuwige dood zonder God, want dat was het gevolg van onze verkeerde keuzes en eigenwijsheid. Wij waren als ter dood veroordeelden zonder enig uitweg. Wij waren zo schuldig dat geen geldbedrag of goed gedrag ons vrijheid zou kunnen kopen.

Er was maar een manier waarop God ons kon redden; door zelf de boete te betalen. En dus werd God mens; Jezus werd geboren. Als mens maakte Hij precies dezelfde dingen als ons mee en kwam Hij voor precies dezelfde keuzes te staan, maar met een verschil; Hij koos altijd de weg van God. Hij was in alle opzichten volmaakt en daarom kon Hij onze schuld betalen. Jezus was bereid om tot het uiterste voor ons te gaan. Hij was bereid om zijn eigen leven neer te leggen, zodat wij weer zouden leven. Hij stierf in onze plaats als een misdadiger aan een kruis. Hij droeg de straf, van onze overtredingen.

Maar de dood kun je niet met de dood verslaan. Jezus zou weer opstaan! Drie dagen later wekte God Hem tot leven en vernietigde Hij eens en voor altijd de macht van de dood en het werk van de duivel! De weg tot God was weer open en Zijn werk op aarde was klaar. Hij ging terug naar Zijn Vader in de hemel waar Hij eeuwig leeft!

Door Jezus kunnen wij tot God naderen en in eenheid met Hem leven!