Welkom
Nieuws
Wie is Jezus?

Voor de één het kerstkindje in een kribbe, voor de ander een goede en wijze man. Volgens sommigen een gek, maar volgens anderen geniaal. Al 2000 jaar kunnen mensen het niet eens worden over wie Jezus was (en is), maar een ding is zeker: we kunnen niet om Hem heen!

Na Jezus is de wereld nooit meer dezelfde geweest! Hij heeft de geschiedenis veranderd. Onze jaartelling begint met Hem, onze feestdagen hebben met Hem te maken en onze waarden en normen vinden hun oorsprong in wat Hij leerde. Zijn biografie, de bijbel, is het meest vertaalde en verkochte boek ter wereld en in de afgelopen 2000 jaar zijn er miljarden mensen geweest die in Hem geloofden en velen daarvan waren bereid om voor dat geloof te sterven. Er zijn talloze pogingen geweest om christenen en de bijbel uit te roeien, maar het christendom bleef groeien en Jezus is er vandaag nog steeds.

En niet slechts als een naam of een herinnering! Hij is vandaag dezelfde als toen! Jezus was meer dan een timmerman, meer dan een profeet, meer dan een mens van vlees en bloed. Hij was en is de Zoon van God, die kwam om ons de weg tot de Vader te wijzen. Hij kwam om een verloren wereld te redden. Daar kunnen wij met ons verstand niet bij, hoe kan een mens ooit God zijn, maar het gaat er niet om of je het kunt beredeneren, maar of je het kunt geloven!?

Wie is Hij voor jou?